Tuhannet kiitokset tuhansille. …Ja miten maailma nyt muuttui.

08Aug11

Taisimme tehdä maailmanennätyksen. Kuka enää voi jättää maailmalla osallistumatta kaupunkinsa SlutWalkiin, kun harvaan asuttu maa, jossa yleensä osallistutaan varsin varovaisesti mielenosoituksiin, nousee yhdessä näyttämään, kuinka moni meistä arvostaa toisten ihmisten kunnioittamista ja vaatii seksuaaliseen väkivaltaan liittyvien myyttien purkamista!

Eikä kyse ole vain määrästä. Toki mediakuvastoissa keskitytään vähäpukeisiin nuoriin naisiin, mutta kaikenlaisia otoksia eri maiden marsseilta seuranneena sanoisin, että olimme myös monipuolisin joukko. Korkkareissa, sandaaleissa, lenkkareissa, maihareissa, pyörätuolissa, lastenvaunuissa. Hurja määrä miehiä näyttämässä, että kunnioitamme kaikkia sukupuolia ihmisinä. Äitejä ja isiä, jotka haluavat lastensa kasvavan maailmaan, jossa ihmiset arvostavat toisiaan ja kunnioittavat toistensa henkilökohtaista koskemattomuutta. Kaikenlaisia ihmisiä ja jokunen koira.

Mutta, miten maailma on nyt muuttunut? Kysyy kyseenalaistamiskyvystään kuulu miesystäväni popsiessamme sunnuntain mahdollisen suolaista lounasta. Sanon, että eiköhän seksuaalisen väkivallan uhria syyllistävillä mielipiteillä ole nyt hieman toisenlainen kaiku. Kuka jaksaa enää jauhaa uhrin käyttäytymisestä? Mieheni kauhistui, että ei kai tarkoituksena ole hiljentää keskustelua seksuaalisen väkivallan syistä? Vastaan, että päinvastoin. Keskustelu vasta alkaa tästä. Tarvitsemme tehokkaampia ehkäisykeinoja seksuaalista väkivaltaa vastaan kuin uhrin syyttämisen. Etsikäämme syitä muualta kuin yksilöstä! Vastustakaamma valta-asetelmia, jotka mahdollistavat väkivallan. Tasa-arvoa! Sekä miehille että naisille. Tärkeintä on näyttää, että meitä on valtava joukko vaatimassa laajempaa näkemystä keskusteluun seksuaalisesta väkivallasta.

Me järjestäjät jatkamme nyt hyvän jengin koottuamme keskustelun ylläpitämistä. Seuraa tätä blogia ja facebook pagea: http://www.facebook.com/slutwalkhelsinki, ja tule mukaan!

Advertisements


No Responses Yet to “Tuhannet kiitokset tuhansille. …Ja miten maailma nyt muuttui.”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: